Skip to main content

Eind December staan we met ons penthouse project Amsterdam-Noord in het salontafelboek Appartments & Lofts III van The Art of Living.
40+ appartementen en lofts met meer dan 400 pagina’s inspiratie gepresenteerd in een stijlvol salontafelboek met een linnen kaft. Het boek om inspiratie op te doen voor jouw eigen loft of appartement!
Lees hier alvast het artikel, en koop voor de foto’s en inspiratie dit mooie boek!

Moderne uitstraling voor royaal penthouse
Studio Boud heeft voor twee creatieve penthouse-eigenaren een interieur ontworpen dat zich het beste laat omschrijven als een eigentijdse variant van de Japandi-stijl. Het oorspronkelijk casco opgeleverde penthouse heeft tweehonderdveertig vierkante meters die zijn ingericht met veel natuurlijke materialen, aardetinten en een minimalistische uitstraling van luxe in eenvoud. Alle royale ruimtes - van de woonkeuken, de woonkamer, de mastersuite, het werkatelier, de werkstudio, de logeerkamer, de badkamers tot aan de wasruimte aan toe - zijn consequent in deze stijl ingericht.

Ron van den Akker van Studio Boud: ”We hebben een interieurvoorstel gedaan waarbij we ook een aantal wanden hebben verplaatst en deuren hebben toegevoegd en vergroot, zoals hoge taatsdeuren met rookglas en een lichte coating voor het frame. Om het lichtplan opnieuw te kunnen indelen, hebben we een verlaagd plafond geplaatst, waarin we de verlichting en de gordijnrails hebben kunnen stuken. Het domotica-systeem zorgt voor verschillende lichtscènes en een behaaglijke temperatuur. De keuken hebben we ontworpen in een eikenfineer met een crèmekleurig blad van Dekton. Boven het kookeiland is een stalen regaal geplaatst met een lichtstrip en Dekton-afwerking. Een lichtstrip hebben we ook toegepast in de wandkast in de living, wat een verfijnde touch aan het maatwerkinterieur geeft.” Een ander origineel detail is de prachtige suède afwerking van het kookeiland ter hoogte van de bar die ook bevorderlijk is voor de akoestiek. Ook het ambachtelijk vervaardigde geribbelde glas in het lichte frame van de scheidingswand naar het atelier, is een mooi en origineel interieuritem.

In het interieurplan zijn twee type vloeren opgenomen: een lichte gietvloer en een houten vloer in Hongaarse punt. De gestucte wanden hebben een beige tint en in de badkamers een lichte tegel. Het houten maatwerkinterieur in de woonkeuken, zoals de wandkasten bij de houten eettafel, staat prachtig in combinatie de lichte gietvloer, net als de houten ovalen eettafel, vilten lampen en de zitmeubels met hout en wol. De houten kasten staan evengoed mooi bij het houten parket dat vanaf de woonkamer is gelegd. In de master bedroom is een walk-in-closet gerealiseerd en nabij het bed prijkt een ovalen bad. De badkamer grenst aan de master bedroom en is uitgerust met een gietvloer. Het houten wastafelmeubel heeft vierkante terrazzo wasbakken. In de andere badkamers zijn dezelfde materialen en kleuren toegepast, zodat ook deze ruimtes naadloos passen bij het prachtige interieur.

Tekst: Sanne Bender
Fotografie: Wesley Bergen

Boek kopen?