Sport Medisch Centrum Maaspoort

Moderne behandelkamers met een vleugje urban voor deze kersverse fysiopraktijk. Op de tweede verdieping een topnotch gym waar de nieuwe generatie sporters en atleten klaargestoomd worden voor hun weg naar de top.

IMPRESSIE

OVER DIT PROJECT

Deze oude fysiopraktijk hebben we geheel gestript en met een nieuwe geoptimaliseerde indeling opnieuw opgebouwd. Doordat er weinig natuurlijk licht binnenviel hebben we in de voorgevel naar de centrale hal een grote pui geplaatst. Ook hebben we de scheidingswanden grotendeels in glas uitgevoerd met grote bovenlichten op de gestucte muren. Hierdoor wordt het natuurlijke licht zo optimaal mogelijk naar binnen gehaald. De nieuwe indeling resulteert in een fijne ontvangstruimte en grotere behandelkamers.

Ook op de eerste verdieping waar de gym is gerealiseerd hebben we de overtollig geworden kleedkamers en douches verwijderd en daarmee de gym fors vergroot. Het systeemplafond is verwijderd voor extra hoogte en doordat het plafond zwart is gespoten geeft het nu een industriële look. Het logo, de signage en de quotes aan de muur geven het geheel een frisse vibe waarmee de doelgroep aangesproken wordt. Deze fysio richt zich met name op (Top)sporters uit de regio en kan zijn klanten van A tot Z behandelen en doormiddel van sport performance hun cliëntele nog sterker, sneller en flexibeler maken.

De portretten van de verscheidene topsporters zijn direct op de muur geschilderd en eren de prestaties van de afgebeeldene. Er is gekozen voor topsporters die een sport beoefenen die ook veel voorkomend is in ’s-Hertogenbosch. Hierdoor kan de doelgroep zich verhouden tot de omgeving waarin hij zich bevindt.

In de zomer heeft Studio Boud mijn wensen gerealiseerd. Waarin mijn nieuwe fysiotherapie praktijk werd opgeleverd in een warme en huiselijke sfeer! Door middel van een ‘bouwplanning’ was ik goed op de hoogte. Ook het meedenken in de geschikte mogelijkheden (zoals verduurzaming) was erg fijn. – Jonathan Mutebwa